torstai 7. toukokuuta 2015

Zirkkeli / Tanssiteatteri ERI 6.5.2015

Turkulaisen Tanssiteatteri ERI:n Zirkkeli on ehkä hauskin tanssiesitys mitä olen koskaan milloinkaan nähnyt. Kuusi tanssijaa (3 miestä, 3 naista) sekä Jouko Enkelnotko (Seinäjoen kaupunginteatterin Dance of the Vampires-Herbert!) joka lauloi, juonsi ja osallistui kovasti esitykseen muutenkin. Ratkiriemukasta, taitavaa ja ah, niin viihdyttävää!


Esitys alkaa tanssijoiden yhteisesityksellä, ja Joukon Silkkiä vaan -laululla. Lyhyitä sketsimäisiä esityksiä, joissa kokoonpanot vaihtelevat. On siamialaisia kaksosia (miten voi tanssia ollessaan toisessa niin kiinni?), Trio Woltti jotka esittävät trapetsinumeron lattialla maaten (aivan mielettömän hienosti toteutettu), Irja-humppaa ja ties vaikka mitä. Jouko osaa soittaa myös ukuleleä (ja laulaa samalla Are you lonesome tonight)!Eeva Soini ja Juanjo Torres vetivät hienon duettotanssin sykkivien sydäntensä kanssa. Sydämet ovat narujen päissä ja siitä saadaan hienoa koreografiaa aikaan. Tanssija (Eeva Soini) vedetään uusiksi ”olet sen arvoinen”, jolloin tästä tulee kamala blondin irvikuva. Winner takes it all, ja nainen joutuu käärityksi kelmuun.


Toinen puoliaika alkaa puoliverholla, jonka takaa näkyy vain tanssivia jalkoja. Hilipatihippa marssimusiikki tahdittaa jalkojen vauhdikasta poljentoa. Kolme kääpiötä vetää tynkäjaloillaan varsinaisen show’n. Ja soittavat miniflyygeliä. Lisäinstrumenttejä raastin & lusikka, sekä kattilankansi & veitsi diskokompilla ja Jouko narisee Elämän valttikortit. Pianistikääpiö vetää kokaiinia (?) ja muuttuu tatuoiduksi fakiiriksi joka alkaa valssaamaan. Hallusinoidessa parrakas nainen taluttaa isoa haukea ja muita kiinnostavia hallusinointeja. Munaa kantava tyyppi ja kaulassa silmukka. Lopuksi hälle heitetään naru sivusta. Jouko palaa laulamaan Suklaasydäntä. 

Meno äityy niin villiksi välillä ettei katsoja meinaa pysyä perässä. Sumopainihenkisiä kuvioita, Frederikin Harva meistä on rautaa. Eri eläinurokset käyvät valtataisteluita, nainen kaulapannassa esittää taikatemppuja. Merenneitotrio viettelee ja miesseireenit ajetaan ruoskalla pois. Jouko laulaa Tuiki tuiki tähtönen (eri tyyleillä), kun käteen jää vain pyrstö.


Kuuden henkilön prinsessatanssit tylleineen ja kruunuineen. Yleisö saa liittyä mukaan tanssimaan (ja suurin osa liittyy) Abban Dancing Queeniä ja uudelleen Elämän valttikortteja.

Aivan loistavan muuntautumiskykyisiä tanssijoita, jo mainittujen lisäksi myös Toni Laakkonen, Tiina Lindfors, Lasse Sairela ja Greta Sandon.

Ilta on mainio yhdistelmä kabareemaista sirkustouhua, komeaa tanssia ja viihdyttävää show’ta. Harmikseni tämä taisi olla toisiksiviimeinen esitys, joten ei voi edes kauheasti usuttaa ihmisiä katsomaan. Mutta jatkossa haluan nähdä lisää ERIn esityksiä!


Samalla reissulla pääsin tutustumaan mahtavaan Cafe Voltaireen, joka on toiminut jo muutaman vuoden ajan kulman takana ERI:stä. Ranskalaishenkisessä paikassa oli erinomainen tarjoilu ja suussa sulavat herkut. Suosittelen erittäin lämpimästi jos Turussa päin poikkeatte.


Kuvien copyright Matti Kivekäs

1 kommentti:

  1. Trio Woltin lattiatrapetsinumero oli kaikessa outoudessaan suosikkejani Zirkkelissä. Aivan mahtavasti toteutettu (kuten muukin esitys).

    VastaaPoista