maanantai 22. huhtikuuta 2013

Potted Potter / Garrick Theatre 21.4.2013

Mä olin hankkinu ihan pari viikkoa sitten Time Out lehden sähköpostitarjouksesta £15 kpl liput Potted Potter esitykseen, jolla oli Lontoossa muutamia kymmeniä näytöksiä ennen jenkkilää jne. Kyseessä siis 2 miehen parodia/tiivistelmä eli 70 minuutissa kaikki 7 Harry Potter-kirjaa läpi. Dan Clarkson ja Jeff Turner vetää BBC:llä lastenohjelmia ja iso osa katsojista olikin eri-ikäisiä lapsia. Mutta oli siellä myös aikuisiakin, muitakin kun lasten kanssa siis.


En muista nauraneeni näin paljoa miesmuistiin. Jos nauru pidentää ikää, niin sitä tuli kymmeniä vuosia lisää. Sen lisäksi että esiintyjät olivat ratkiriemukkaita, ja melkein loppuunmyyty teatterillinen katsojia hyvin mukana, niin kaikki tehosteet olivat huikeita. Mulla valui vedet silmissä niitä tyyppejä kun katseli ja kuunteli. Käsiohjelman mukaan n. 20% on improvisointia, mutta tietty valtaosa jutuista käsikirjoitettua. Ajankohtaisia juttuja mm. hevosenlihaskandaalista jne. Huikean muuntautumiskykyisiä tyyppejä ja aika vähällä rahalla saatu tommonen esitys. Mukana oli myös naispuolinen viittomakielen tulkki, jonka työskentelyä oli kiinnostava katsella, koska se eläytyi mukaan niin hyvin. Ja millaisia viittomia ja miten se esitti erilaisia ääniä viittomalla (kuiskausta, huutoa, eri aksentteja).

Lyhyt traileri esityksestä

Ehkä esityksen hauskin kohta oli huispausmatsi, missä yleisön joukosta otettiin 2 lasta mukaan lavalle (metsästämään kultaista sieppiä), ja yleisö (toinen puoli oli Rohkelikkoja ja toinen Luihuisia) koitti saada isoa rantapalloa maalirenkaasta läpi. Ihan järkyttävän hauskaa ja parhaat oli ne muksut lavalla. Rohkelikkojen likka oli halvaantunut paikalleen kokoajan (sitä selkeesti jännitti kauheesti) ja ei etsinyt sieppiä lainkaan (niitä oli ohjeistettu liikkumaan ja etsimään).

Sen sijaan Luihuisten poika oli hyperaktiivinen ja pomppi kokoajan paikallaan, velhonhattu silmille valuen. Kumpikin oli ehkä 5-7 vuotiaita. Lopuksi kun sieppi ilmaantui lavalle (Jeff puettuna kultaiseksi, no, siepiksi) niin se halvaantunut likka heräsi henkiin ja taklasi siepin mallikkaasti. Se hyperaktiivinen kundi jäi kun nalli kalliolle. Yleisö mylvi naurusta, koska tietty kaikki oli odottanut että se vikkelä poika voittaa (varsinkin kun se oli sellainen vilkas ja laiha, ja se tyttö oli ehkä hieman tanakka).

No, palkinnoksi tyttö sai suklaata ja poika vaihtoehdon: a) hänet ammutaan super soaker vesitykillä märäksi b) suklaata ja hävinneet Luihuiset, eli toinen puoli katsomosta kastellaan sillä vesitykillä. Mitä valitsee tämä pieni velho? Vaihtoehdon a! Dan antaa vielä uuden vaihtoehdon, kaikki suklaat mitä kulhossa on jäljellä (ja koska tämä on vika esitys niin niitä on n. 5-6) lisätään pottiin. Ja tämä sankari valitsee edelleen ampumisen :-)) No, saihan se haluamansa, mutta lopulta (kun yleisöäkin oli kasteltu) niin myös ne kaikki suklaat.

Jos mahdollisuus joskus koittaa, kannattaa ehdottomasti käydä tuo katsomassa. Varsinkin tietty jos on lukenut kirjansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti